Noordshow opent donderdag de deuren Expo Assen voor jubileum-editie

Assen - De Dierenparade Noordshow opent donderdag de deuren van Expo Assen en is te zien tot en met zaterdag.

Tijdens de Noordshow worden verschillende kleindieren van fokkers geshowd. Met jaarlijks gemiddeld 15.000 bezoekers is het de grootste kleindierenshow van Nederland. 

De Noordshow is een nationale tentoonstelling die elk jaar begin januari wordt gehouden. Dit jaar viert het haar 40-jarig bestaan. Er is een dierenparadeplein ingericht waar voornamelijk voor kinderen tot 12 jaar heel veel te doen is, met daarbij een overdekte kinderboerderij.

Op de tentoonstelling worden verschillende rassen hoenders, dwerghoenders, serama’s, konijnen, cavia’s, kleine knagers, sierduiven, siervogels en watervogels van fokkers getoond. Daarnaast staan er ook nog talloze stands van clubs en verenigingen waar men meer informatie over de rassen en kleindieren kan krijgen. 

De vereniging ‘Noordshow’ is opgericht in 1976 door kleindier-verenigingen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Door de grootte van de tentoonstelling en omdat bijna alle erkende rassen te bewonderen zijn, is er veel belangstelling vanuit het buitenland. Elk jaar reizen mensen uit Duitsland, België, Luxemburg, Scandinavië en andere landen  naar Assen voor de Noordshow. 

Openingstijden

do 3 januari 12:00 - 18:00

vr 4 januari  9:00 - 22:00

za 5 januari 9:00 - 16:00

Meer informatie: https://www.expoassen.nl/evenement/noordshow/