Jos Hooiveld uit Zeijen zet punt achter betaald voetbalcarrière

Assen - Jos Hooiveld uit Zeijen heeft een punt gezet achter zijn professionele voetballoopbaan. De 35-jarige verdediger laat via social media weten dat Orange County (Verenigde Staten) zijn laatste club is.

‘Nu 2019 voor de deur staat, is het tijd om het vertrouwde pad te verlaten en een nieuwe richting te kiezen’, aldus Hooiveld op Instagram. ‘Het doet best pijn om afscheid te nemen van het voetbal, maar aan alle goede dingen komt een einde. Voetbal heeft me alles gegeven wat ik me had kunnen wensen.’

Jos Hooiveld kwam in de jeugd uit voor onder meer SVZ, Achilles 1894 en LTC waarna hij naar de jeugdopleiding van FC Emmen vertrok. In het seizoen 2002/2003 maakte Hooiveld zijn debuut als profvoetballer bij SC  Heerenveen. Daarna volgden PEC Zwolle en tal van buitenlandse clubs in Oostenrijk, Finland, Zweden, Schotland, Denemarken en Engeland.

Zijn laatste profvoetbalmaanden in Nederland sleet de verdediger bij FC Twente, de club waarmee hij degradeerde naar de eerste divisie. Uiteindelijk vond hij in juni van dit jaar voor het laatst als voetbalprof onderdak bij Orange County.