Nieuwe expositie Galerie Huis ter Heide in nieuwe jaar

Huis ter Heide - Al snel in het nieuwe jaar, op zondag 6 januari, vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwe expositie van Galerie Huis ter Heide aan de Norgervaart 10A in Huis ter Heide.

Naast nieuw werk van de vertrouwde leden van het kunstenaarscollectief is opnieuw een aantal gastkunstenaars uit het hele land uitgenodigd om samen te exposeren. Na de opening om 14.00 uur is deze expositie nog twee maanden te bewonderen.  De galerie is iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. De toegang is vrij.

De gasten:

Corrie Zevenbergen uit Rijswijk is een zeer veelzijdig kunstenaar. Zij is zowel bloemist als beeldhouwer als keramist. Momenteel volgt zij de opleiding Keramische technieken in Gouda om zich in deze materie verder te bekwamen. In de galerie toont zij haar keramisch werk, dat zij na de biscuitstook glazuurt of patineert zodat het brons lijkt. Corrie wordt geïnspireerd door de natuur: bloemen en planten en de menselijke relaties. Het doel dat Corrie met haar werk voor ogen heeft is dat haar werk de toeschouwer emotioneel raakt. Corrie werkt hoofdzakelijk figuratief, maar schuwt ook het abstracte niet. Corrie exposeert regelmatig door het hele land.

De Duitse Anne Thoss uit Kleve begon haar loopbaan als autonoom kunstenaar als schilder en maker van collages. Sinds een aantal jaren werkt zij met kunstharsen. Voor deze expositie heeft zij ‘objektkisten’ ingezonden: beeldkisten in het Nederlands. Mensen gebruiken kisten om belangrijke dingen in op te bergen maar ook om in te verbergen. Anne’s kisten zijn van giethars, waarin een gebeurtenis wordt ingekapseld, waarmee deze onvermijdelijk is geworden. Dit kan persoonlijke, maar ook maatschappelijke kwesties betreffen. Als je deze niet kunt verdragen, is er het (tijdelijk) verlossende deksel. Anne exposeert door heel Europa en heeft in 2016 de kunstprijs van Emmerich gewonnen.

Miranda Stolze  uit Norg is thuis op vele terreinen. Zij studeerde cultuurwetenschappen en is daarnaast interieurontwerpster. Het ontwerpen van haar keuken en badkamer deed ze ook zelfstandig. Van daaruit richt zij zich de laatste tien jaar op het edelsmeden. Zij combineert het edelsmeden met interieurstyling en maakt naast sieraden ook meubels en siervoorwerpen zoals lampen, bijzettafels en kandelaren. Het liefst werkt zij met zilver, maar ze gebruikt ook andere materialen als koper, plexiglas of hout. Haar werk komt tot stand in een persoonlijk creatief proces, waarbij materialen en vormen uit natuur en cultuur haar inspireren.

Carla Dijk is opgeleid als docent handvaardigheid. Om haar beeldende ontwikkeling te ondersteunen volgde ze met succes de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Carla creëert van klei een eigen universele wereld. Opgebouwd uit platen voorziet ze haar architectonische objecten met engobes en onderglazuren van een huid van eigen, Afrikaanse en Islamitische motieven. Door ze raku te stoken verworden de huizen met hun craquelé- en kleureffecten tot tijd- en plaatsloze objecten. De buitenwereld wordt zowel buitengesloten als uitgenodigd. Carla exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en verzorgt cursussen keramiek in haar eigen atelier.