​Foto-expositie ‘Scotland, land of light’ in de Brinkhof in Norg

Norg - Fotograaf Edward Mackenzie uit Peest toont in januari en februari een serie prachtige foto’s van het woeste Schotse landschap in de Brinkhof in Norg.

De opening van de expositie, met de titel ‘Scotland, land of light’ is op vrijdag 11 januari, uiteraard in Schotse sferen. Wie eenmaal in Schotland is geweest wil er waarschijnlijk vaker heen. Dat geldt al helemaal voor fotografen, want het licht en de kleuren van het Schotse landschap zijn werkelijk schitterend.

Oerlandschap

Fotograaf Edward Mackenzie uit Peest vindt er zijn inspiratie voor zijn kleurrijke,   betoverende foto’s. Foto’s van een oerlandschap waar de tijd geen vat op lijkt te hebben gekregen, woest, leeg en geheimzinnig. Op groot formaat getuigen ze van een wereld waarin waarden als stilte, gastvrijheid en onthaasting nog altijd het leven bepalen.

Schotland is niet alleen voor Edward Mackenzie een fotoparadijs, ook veel andere fotografen heeft hij inmiddels enthousiast gemaakt. Al jaren geeft Edward fotoworkshops en individuele foto-coaching, nu ook in de vorm van exclusieve maar goed betaalbare fotoreizen. Daarvoor heeft hij www.mijnfotoreis.nl opgericht, met reizen naar Schotland, Ierland en Griekenland.

Opening Schots feestje

Van de opening op 11 januari om 17.00 uur maakt Edward Mackenzie, in samenwerking met de Culturele Raad Norg een echt Schots feestje. Behalve van een ‘dram’ (Schots voor borrel) en natuurlijk van de foto’s kan men dan genieten van de muziek van FLING. In een exclusief optreden trakteert één van de beste Keltische folkbands in Nederland het publiek op een aantal van hun gevoelige ballades en opzwepende ‘tunes’ (dansmelodieën).

De toegang tot de expositie in de Brinkhof is gratis van 11 januari t/m 25 februari te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 8:00-22:00, in het weekend tijdens activiteiten. (0592-675555).