Noa Frenkel (zang) en Shuann Chai (piano) bij Muziekkamer Assen

Assen - Muziekkamer Assen viert in 2019 haar dertigjarig bestaan en dit lustrumjaar wordt geopend door het wereldberoemde zang/pianoduo Noa Frenkel en Shuann Chai.

Dat gebeurt op zondag 13 januari in concertzaal De Schalm aan de Zuidhaege 2 in Assen. Het concert begint om 12.00 uur.

De Israëlische Noa is een diepe alt met een enorm vocaal bereik en grote expressiviteit. De Chinees-Amerikaanse Shuann is een veelzijdig pianiste. Centraal in dit programma staat het nieuwe werk The Scent of Pink van de Nederlandse componist René Samson. Het achtdelige werk gebruikt Hebreeuwse teksten van dichter en beeldend kunstenaar Asaph Ben Menahem en  is geschreven op het bijzondere timbre van Noa’s stem.

De poëzie speelt zich af in een gelaagde wereld en appelleert direct aan onze verbeelding. In deze zelfde geest - en met de nodige virtuositeit, ernst en humor – heeft Samson deze gedichten getoonzet.

De omlijstende composities behoren tot het geliefde liedrepertoire en zijn van de hand van  componisten die, net als Samson, vernieuwing niet schuwen maar vooral verbeelding en emoties willen aanspreken (Berg, Boulanger, Barber, Ives).

Voor verdere informatie en kaartverkoop: www.muziekkamer.nl)