In Beeld: Straattheater Garage TDI in centrum Assen

Assen – Theaterliefhebbers konden vrijdagavond in het Asser centrum hun hart weer ophalen tijdens het straattheater van het toneelgezelschap van Garage TDI.

Garage TDI legde twee jaar geleden met de warme winteravondvoorstelling ‘Don’t let me down’ een stevige basis neer voor een kersttraditie in Assen. De theatertocht gebaseerd op verhalen van Dickens en bewerkte muziek van Lennon en The Beatles was een groot succes.

Vrijdagavond speelde ‘Imagine’, een verhaal waar tijden in elkaar overvloeien, geïnspireerd op de verhalen en personages van Charles Dickens. Als de straten verlaten zijn, het weer guur is en de mens zich het liefst warmt bij het haardvuur en zich schuilt achter een warme kop chocolademelk, verschijnen in de straten van Assen de verhalenjagers op zoek naar een verhaal.

Dit jaar is dat het verhaal van Ollie met de mooie blauwe ogen. Een knappe brutale jongen, die steelt en vecht om zich staande te houden in de bittere werkelijkheid, maar tegelijkertijd droomt over de zin van het leven. Schril is het contrast met Zwaantje, een plotseling opduikend sprookje over een meisje dat werkt voor haar geld. Elke keer als zij bij iemand aanklopt om een zwavelstokje te verkopen, wordt zij met de rug aangekeken.

‘Imagine’ speelt nog tot en met 24 december, maar alle voorstellingen zijn uitverkocht.