Presentatie boek Truus Dijkema: Leven voor Assen-Oost

Assen – In woonzorgcentrum De Vijverhof in Assen was woensdagmiddag de presentatie van het boek van Truus Dijkema, ‘Leven voor Assen-Oost – De familiegeschiedenis van Truus Dijkema.

Het boek vertelt de familiegeschiedenis van Truus Dijkema, die haar hele leven in Assen-Oost. Haar levensverhaal begint in de Wethouder Buningstraat en eindigt aan de Speenkruidstraat in Vredeveld. Via haar vrijwilligerswerk bouwde Truus een groot netwerk op en leerde veel mensen kennen.

Naast haar eigen herinneringen komen onder meer kleuterjuf Martina Ferrari, wijkagent Berend van Vemde en Mary Veldkamp aan het woord. In het boek gaat het niet alleen over de tijd dat Assen-Oost was verdeeld in het Rode, Witte en Blauwe Dorp en een paar ‘buurtjes’, ook de jongste geschiedenis is meegenomen. De rode draad is het verhaal over de familie Dijkema. 

Zo komt heel veel (voor veel Assenaren herkenbare) geschiedenis voorbij. Truus Dijkema: ‘Er zijn zoveel dingen die niet bekend zijn, ook over Assen Oost. Ik wil dat delen met al die mensen die net als ik hart hebben voor Assen Oost.’ 

‘Leven voor Assen Oost’ telt 82 pagina’s en is een verzameling herinneringen, anekdotes en verhalen die dit stukje Assen opnieuw tot leven brengt. Het ligt voor 17,50 euro in de boekenwinkels en is ook te bestellen via Boek-Scout: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8950