Gemeente Assen in beroep tegen groen licht voor gaswinning Westerveld

Assen – De gemeente Assen gaat in beroep tegen het instemmingsbesluit van de minister van EZK op het gaswinningsplan Westerveld.

Het college heeft Advocatenkantoor Plas Bosssianade gemachtigd om namens het college in beroep te gaan. Tevens wil Assen, zo laten B en W weten, In gesprek gaan met NAM en ministerie van EZK over de gaswinning onder onder meer Assen-Noord.

De verwachting is dat ook de gemeenten Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo inhaken bij Assen. Gedeputeerde Staten (GS) lieten vorige week al weten af te zien van een beroep tegen het instemmingsbesluit van minister Eric Wiebes. ‘We zien als college van GS daartoe onvoldoende rechtsgronden’, zo verklaarde GS.

Onrust

Vorige maand stemde de minister in met het nieuwe winningsplan van de NAM voor elf gasvelden rond Assen en in Noord-Drenthe. Dat zorgt voor onrust bij veel inwoners, die vooral bang zijn voor schade aan hun huizen.

De minister heeft daarom voorwaarden gesteld aan de gaswinning, maar dat is niet voldoende voor de betreffende gemeenten.

Tekst: Robbert Willemsen