​In Beeld: Asser stationshond Mannes met mega-sjaal warm de winter door

Assen – Om de koude maanden een beetje warm door te komen heeft de Asser stationshond Mannes woensdag een grote sjaal om gekregen.

Dit in navolging van de oproep van de Asser wethouder Gea Smith bij de onthulling van Mannes de stationshond op dierendag dit jaar om Mannes de winter door te helpen.

Die boodschap bleef hangen bij de leerlingen van de locatie Salland van CS Vincent van Gogh. Zij gingen de afgelopen weken aan de slag met een enorme Noorse sjaal voor Mannes, die woensdag via een hoogwerker – Mannes is geen schoothondje - om werd gedaan.

En niet alleen Mannes kreeg een warme sjaal om, ook zijn vrienden - in totaal 25 mens- en dierfiguren in en om Assen - krijgen een exemplaar omgebonden door de leerlingen van Salland.

Deze en andere kunstwerken zijn onderdeel van een opdracht voor de creatieve vakken op Salland. Docente Karin Kingma zocht voor deze opdracht contact  met de gemeente. ‘En die vond de opdracht een mooie manier voor leerlingen om kennis te maken met kunst in hun woonplaats.’