Wandelen ‘tussen maan en zon’ bij Boomkroonpad

​Drouwen - Bij het Boomkroonpad in Drouwen is op zondag 23 december een bijzondere activiteit. Er wordt gewandeld rond de tijd dat de maan onder gaat en de zon op komt. Tijdens deze intuïtieve wandeling ontstaat gemakkelijk verbinding met de natuur.

‘Ieder natuurgebied heeft een eigen sfeer, een eigen energie en het is verrijkend om je hierop af te stemmen en je ermee te verbinden. Je merkt dat het bijdraagt aan (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte. Omdat we onderdeel zijn van de natuur, maakt ‘buiten zijn’ je meer bewust van je intuïtie; je leert je innerlijke kompas kennen en herkennen, en je ervaart dat je op dat innerlijke kompas kunt vertrouwen. Zo kom je meer in verbinding met jezelf en dat geeft een mooie basis voor je persoonlijke groei’, aldus organisator Buitencentrum Boomkroonpad.

Rustig tempo

Er wordt gelopen in een rustig tempo, onderweg wordt de tijd genomen voor een meditatie of een mijmering en er worden oefeningen gedaan die deelnemers verbinden met de natuur en met zichzelf. Dat is bijvoorbeeld een oefening die de zintuigen prikkelt, een oefening die helpt loslaten of juist te focussen, of een op yoga-geïnspireerde oefening die helpt te gronden. Ervaringen mogen gedeeld worden, maar dat hoeft niet. Buitencentrum Boomkroonpad organiseert de Spirit of Nature-wandelingen samen met Gabriëlle Kuijer van Intuitive Trails. Meer informatie: www.intuitivetrails.nl.

Kosten en aanmelden

De wandeling duurt van 7.00 tot 10.00 uur. Deelname kost 25 euro per persoon, inclusief je Eigen weg-wijzer. Vooraf aanmelden iss gewenst en kan via www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad. Er geldt een maximum van vijftien deelnemers en de tocht is alleen voor deelnemers die 16 jaar of ouder zijn. Het is verstandig comfortabele kleding te dragen die past bij het weer en er kan iets te eten of drinken meegenomen worden voor onderweg. Buitencentrum Boomkroonpad is te vinden aan Steenhopenweg 4 in Drouwen.