Argentijnse scholiere Catalina (15) zoekt gastgezin in of rond Assen

Assen – AFS Nederland, een organisatie voor uitwisseling tussen Nederlandse en buitenlandse jongeren, zoekt een gastgezin in of rond Assen voor de 15-jarige Argentijnse scholiere Catalina.

Ieder jaar komen er jongeren vanuit de hele wereld met AFS (een non-profit organisatie die interculturele uitwisselingen voor jongeren verzorgt) naar Nederland. Momenteel is de 15-jarige Catalina uit Argentinië in Assen als AFS uitwisselingsscholier. Een heel avontuur voor deze tiener, die daarmee huis en haard voor een schooljaar achter zich laat om zich te storten op het leren van Nederlands, het kennismaken met regen, kou en lange fietstochten, en het proeven van stroopwafels, drop en haring. Niet makkelijk, maar wel een bijzondere en leerzame ervaring.

Sportieve scholier

Catalina is een slim en sportief meisje met een passie voor hockey. Ze kan wel tegen een stootje en is ook erg geïnteresseerd in politiek en wereldzaken. Deze sportieve Argentijnse gaat in Assen naar het Dr. Nassau College en langzaam maar zeker verovert ze haar plekje op school en bij haar hockeyclub. AFS zoekt daarom een gastgezin op fietsafstand van haar school en hockeyclub.

Gastgezin worden?

AFS zoekt nu dus een gastgezin. Wie een stukje wereld aan de keukentafel wil leren kennen:  Gastgezin worden kan voor 3, 6 of 10 maanden en gezinnen zijn welkom in alle soorten en maten: alleenstaand of samen, gay of straight, met of zonder kinderen, op een boerderij of in de stad, jonger of ouder.

In principe kan elk gezin dat bereid is een buitenlandse scholier in hun midden op te nemen als gastgezin fungeren. Bel (085-0471525) of mail (info@afs.nl) voor een vrijblijvend praatje of kijk op de website (www.afs.nl/gastgezin) voor meer informatie.