Locatie tankstation Zeijerveen langs A28 Assen nu in handen van BP

Assen – BP is de nieuwe huurder van de tankstation-locatie Zeijerveld langs de A28 bij Assen. De pompen en het gebouw van Tamoil zijn sinds maandag gesloten.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft op 12 september via een veiling deze locatie voor een servicestation langs de rijksweg A28 opnieuw verhuurd. De eerste veiling vond 15 jaar geleden plaats, destijds kwam de locatie in handen van Tamoil.

Ruim 5 miljoen euro

Het hoogste bod voor de huurrechten van locatie Zeijerveen bedroeg in september 5.101.000 euro, zo laat het Rijksvastgoedbedrijf weten. En die hoogste bieder was BP. De opbrengsten van deze veiling gaan naar de rijksoverheid.

Locatie Zeijerveen wordt nu omgebouwd en zal medio februari als BP-tankstation weer opengaan.

In totaal heeft het Rijksvastgoedbedrijf 17 tankstations langs rijkswegen via deze veiling opnieuw verhuurd. Van de geveilde tankstations blijven er 7 bij de oliemaatschappijen die er nu al zitten, 10 wisselen van huurder. De veiling levert de overheid ongeveer 72 miljoen euro op.

Wet

Op 31 juli 2005 is de Wet tot veiling van bepaalde verkooppunten van motorbrandstoffen in werking getreden. Het doel van deze wet is het vergroten van de prijsconcurrentie op de markt van de verkoop van motorbrandstoffen langs wegen die in beheer zijn bij het Rijk en het verruimen van de toetredingsmogelijkheden tot deze markt. De overheid wil dit bereiken door huurrecht te veilen voor een periode van maximaal 15 jaar op alle circa 250 locaties voor een benzinestation langs rijkswegen.