Is centrum Borger ‘standplaats’ dure gestolen wagens?

Borger – Het centrum van Borger is blijkbaar een soort centrale plek geworden voor dure gestolen auto’s. Maandagochtend werd daar andermaal een gestolen wagen gesignaleerd.

Maandagochtend, omstreeks 6.30 uur, werd aan de Grote Brink nabij het bejaardentehuis een grijze Mercedes – met het Belgisch kenteken 1-HHN930 -  gezien. Die verdachte situatie werd vervolgens bij de politie gemeld.

Na onderzoek bleek dat het voertuig in België gestolen was. ‘Helaas’, zo laat de politie weten, is de melding niet via 112 doorgegeven. Daardoor kwam die melding pas later binnen.’

BMW

Toen agenten een kijkje gingen nemen bleek de auto alweer te zijn verdwenen. De melding was des te opvallender omdat op 5 december op nagenoeg dezelfde plaats ook een dure personenauto met Belgisch kenteken werd aangetroffen, een peperdure BMW sportwagen. Ook dit voertuig bleek te zijn gestolen.

De BMW is destijds door de politie in beslag genomen. ‘Het onderzoek met betrekking tot deze auto loopt nog’, aldus de politie.

Informatie

Wie informatie heeft over deze twee zaken of de gestolen Mercedes gezien heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie: 0900 8844. Anoniem kan ook: 0800 7000. Bij een verdachte situatie op het moment zelf: 112.