Grootste overdekte kinderboerderij van Nederland in Expohal Assen

Assen - In de kerstvakantie wordt de evenementenlocatie Expo Center aan de Haar in Assen tijdens de kleindierenshow Noordshow omgebouwd tot de grootste kinderboerderij van Nederland.

Heel veel kleine dieren staan dan in de schijnwerper voor het hele gezin. Belangstellenden kunnen kennis maken met het nieuwe evenement Dierenparade Noordshow op 15.000 vierkante meter. Dat is drie voetbalvelden groot!

Ponyrijden

Dierenparade Noordshow biedt een hele dag vermaak voor ouders en kinderen. Rondom de diverse pleinen met de vele duizenden kleindieren kunnen kinderen onder meer ponyrijden, knuffelen en aaien. Er zijn schminkpret, een grabbelton, theateracts op het kidsplein en een springkussen. Tevens is er een dierendokter aanwezig en kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht en kans maken op mooie prijzen. De kleintjes kunnen tenslotte op de foto.

Naast deze activiteiten zijn er tijdens het evenement ook verschillende stands aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor diverse verzorgingsproducten voor dieren. Aviornis is er met mooie vogels, reptielen en amfibieën en er zijn Alpaca’s, Lakenvelder en Groninger blaarkop-runderen te bewonderen. Ook is er een bijenvereniging die alles vertelt over bijen. Tevens is er de Parkieten sociëteit.

Passie

Kortom, een leuk evenement voor ieder kind dat gek is op dieren! Die worden op een zeer speciale wijze getoond door de eigenaren, waarbij de passie en liefde voor het kleindier centraal staan. Op diverse pleinen worden ruim 8000 sierduiven, konijnen, cavia’s, kleine knaagdieren, hoenders, dwerghoenders, bijzondere kippen, oorspronkelijke duivensoorten en park- en watervogels getoond aan de bezoekers.

Iedereen is welkom vanaf donderdagmiddag 3 januari wanneer keurmeesters de dieren beoordelen.

Openingstijden: Donderdag 3 januari van 12.00 tot 18.00 uur (geen catalogus). Vrijdag 4 januari van 09.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 5 januari van 09.00 tot 16.00 uur.

Er is voldoende parkeerruimte. Voor meer info: www.noordshow.nl