All Stars na tv-serie en film nu ook in het theater

Assen – Na de televisieserie en de film gaat ‘All Stars de Musical’ nu de theaters in Nederland af. Ook De Nieuwe Kolk in Assen wordt aangedaan.

Het verhaal van de vriendenvoetbalploeg is een feelgood voorstelling over vriendschap, volwassen worden, nét iets te eigenwijze vrouwen en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen. De rol van Hero wordt gedeeld door Jim Bakkum en Levi van Kempen. Andere teamleden zijn onder anderen  Lucas Hamming, Urvin Monte, Jasper Demollin, Mike Weerts en Kees Boot. Naast de bekende nummers ‘Toen ik je zag’ en ‘Groen als Gras’ uit de film is Thomas Acda verantwoordelijk voor de muziek en de regie in handen van Frank Lammers. De voorstelling is op 23 en 24 januari te zien in Theater DNK in Assen.

Nostalgie

De gloednieuwe selectie brengt het gevoel van de film maar dan met een eigentijdse draai. Ook in de musical is het wekelijkse potje voetbal van de vrienden Bram, Mark, Johnny, Peter, Paul, Willem en Hero het meest ongecompliceerde moment van de week. Verwacht echter, net als in de film, geen eredivisie niveau van Swift Boys 8, de ‘derde helft’ is nog altijd belangrijker dan de wedstrijd zelf.

Confronterend is het wel dat de vrouwen er anno 2018 ook opeens verstand van (denken) te hebben. All Stars de Musical brengt een verhaal over echte mannen, echte vrouwen en slecht voetbal.

Toen ik je zag

De rol van Hero, in de film gespeeld door Antonie Kamerling, wordt in de musical vertolkt door Jim Bakkum en Levi van Kempen. Het bekende nummer ‘Toen ik je zag’ is door Jim Bakkum speciaal voor deze productie opnieuw ingezongen en op single uitgebracht.

Bakkum: ”Best spannend. In elke voorstelling zit straks een moment waar het publiek op wacht: het nummer ‘Toen Ik Je Zag’, geschreven door Guus Meeuwis. Ik vind het persoonlijk een van de mooiste Nederlandse liedjes die ik ken.’

De single werd gereleased tijdens de musical Sing-a-Long op 26 augustus en stond nog geen 24 uur later op nummer 1 in de iTunes top 100.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) of rechtstreeks via het theater.

Voor meer informatie over de voorstelling: www.allstarsdemusical.nl

Regie: Frank Lammers

Muziek: Thomas Acda en David Middelhoff 

Choreografie: Daan Wijnands

Cast: : Jim Bakkum, Levi van Kempen, Lucas Hamming, Urvin Monte, Jasper Demollin, Mike Weerts, Kees Boot, Alex Hendrikx, Bart den Donker, Kiki van Deursen, Sarrah Jennah, Withney Sawyer, e.a.