Top-dartevenement naar De Bonte Wever in Assen

Assen - de Nederlandse Darts Bond organiseert voor de derde keer in haar geschiedenis de Winmau Six Nations Cup, en wel van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni 2019 in De Bonte Wever in Assen.

Het is een dart-topevenement voor Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland  en Nederland. Niels de Ruiter, directeur van de NDB, is in zijn nopjes. ‘We zijn erg blij met De Bonte Wever als locatiepartner voor dit mooie topsport evenement. Wij kennen deze gastvrije locatie en haar medewerkers natuurlijk goed van de Dutch Open en kijken erg uit naar de Winmau Six Nations Cup.’

Ervaring

‘De Winmau Six Nations Cup is een perfecte toevoeging aan onze evenementenagenda’, aldus directeur Christa de Ruiter van De Bonte Wever. ‘Wij hebben natuurlijk de nodige ervaring met darters en dartfans aangezien we hier al jarenlang de Dutch Open Darts organiseren. Daarnaast hebben we vorig jaar een fantastische uitbreiding gerealiseerd binnen ons complex waardoor we dergelijke evenementen nog beter op maat kunnen faciliteren dan dat  we voorheen al deden. Ook werken we graag samen met de Nederlandse Darts Bond en ook dit keer gaan we zeker weer zorgen voor een prachtig evenement.’

Tijdens het afgelopen EK in Boedapest heeft de loting plaatsgevonden voor de Winmau Six Nations Cup 2019. Zowel de dames als heren gaan het in de poulefase opnemen tegen de Republiek Ierland en Wales. De andere poules bestaan dus automatisch uit Engeland, Schotland en Noord-Ierland.

Gewonnen

De Nederlandse heren hebben de Six Nations Cup tweemaal in de historie gewonnen. In 2013 in eigen land (Texel) en eerder dit jaar in Engeland. De dames waren vaak dichtbij maar moeten nog altijd wachten op hun eerste overwinning.

Tijdens het toernooi komen per team vijf heren en drie dames in een round-robin systeem in actie. Omdat alle wedstrijden op het podium worden gespeeld en spelers om beurten strijden om de winst van één leg blijft het constant spannend en spectaculair.

Twee groepen

De zes landen worden dus verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De dames en heren spelen ieder hun eigen toernooi. Daarnaast zal er op de eerste dag ook nog een singlestoernooi gespeeld worden.