Start beginnerstraining bij Loopgroep Kloosterveen

Assen - bij Loopgroep Kloosterveen in Assen wordt op maandag 7 januari 2019 weer begonnen met looptrainingen voor beginnende lopers.

Trainen in een groep, zo laat de loopgroep weten, zorgt voor een goede balans tussen de hardloopbelasting, de trainingsduur en de trainingssnelheid. ‘Wij houden rekening met de belastbaarheid van een beginnende hardloper. De kans op een hardloopblessure wordt door het trainen onder begeleiding van ervaren hardlopers of het volgen van het juiste hardloopschema een stuk kleiner. Ook zal de motivatie veel hoger blijven als de training goed is vol te houden.’

Iedereen die graag gezellig en in groepsverband wil hardlopen, is welkom. ‘Kun je al een aantal minuten achter elkaar hardlopen zonder te stoppen, doe dan een keer vrijblijvend mee.’

Verantwoord

Elke training is verantwoord opgebouwd met een gevarieerde warming-up, een deel loopscholing, de training zelf en een cooling-down. De trainingen worden verzorgd door ervaren hardlopers. In totaal loopt de groep gemiddeld tussen de 5 en 8 kilometer. Tempoverschillen zijn geen probleem; om de paar minuten keren de snellere lopers terug naar de rest van de groep, of zij lopen een rondje extra.

Afhankelijk van de opkomst tijdens de trainingen worden er twee of meerdere niveau groepen geformeerd en gaat iedere groep onder begeleiding een training doen afgestemd op het tempo dat past bij het niveau van die groep.

Bij Loopgroep Kloosterveen kan men iedere maandagavond om 19.30 uur trainen. De trainingen zijn gratis. Er wordt verzameld in het winkelcentrum Kloosterveste in Kloosterveen bij de uitgang van de roltrappen.

Start

Er wordt gestart op maandagavond 7 januari 2019 om 19.30 met de beginnersgroep. Ook daarna zijn lopers iedere maandagavond van harte uitgenodigd. De training duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom, meedoen is gratis. Ook de ervaren hardloper is uiteraard van harte welkom. 

Wie op 7 januari niet kan en op een later moment wil starten met lopen: geen probleem, iedereen kan op ieder moment instromen.

Info en aanmelden

Zie voor informatie www.loopgroepkloosterveen.nl. Aanmelden kan via  service@loopgroepkloosterveen.nl, Bij aanmelding graag NAW-gegevens en telefoonnummer vermelden.