NAM steunt kinderboerderij Beekdalhoeve Asser wijk Marsdijk

Assen - Kinderboerderij De Beekdalhoeve in de Asser wijk Marsdijk heeft een subsidie ontvangen van de NAM vanwege het project ‘Steek energie in de buurt’.

Kinderboerderij De Beekdalhoeve ligt als groene omgeving in Marsdijk en is bijna de grootste kinderboerderij van Assen, die een rol in educatie van kinderen en betrokkenheid in de buurt voor vrijwilligers en buren vervult.

Afhankelijk

Voor het voortbestaan van de kinderboerderij is het bestuur afhankelijk van factoren zoals dagbesteding door Van Boeijen, vrijwilligers, betrokkenheid van buren en donaties/c.q. inkomsten. De gemeente draagt een deel bij in kosten voor exploitatie en diervoeder.

De NAM heeft nu een subsidie beschikbaar gesteld in het kader van het project ‘Steek energie in de buurt’.  De subsidie is in de vorm van een tegoedbon en een mooie bos bloemen overhandigd aan het bestuur van de kinderboerderij.

‘Er is een plan uitgewerkt’, zo laat het bestuur van de kinderboerderij weten, ‘waardoor we op meerdere vlakken sterker worden als kinderboerderij en daarmee de aanwezigheid van de kinderboerderij in de wijk hopen te kunnen waarborgen.’

Vervanging

Op de lijst van aandachtspunten staan onder meer het vervangen van kruiwagens en enkele voertonnen en het bouwen van een afdak voor diverse werkzaamheden. ‘Zo ook willen we banken, picknicktafels en prullenbakken plaatsen. Tevens willen we in het kader van hygiëne een handenwasplaats realiseren.’

De ballonwoning naast de kinderboerderij is in het verleden gerealiseerd door een schenking van Actium en gemeente Assen. Deze ruimte wordt nu verhuurd voor (kinder)feestjes, maar kampt met achterstallig onderhoud zoals beschadigde vloercoating.

Openingstijden kinderboerderij: Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 16:30 uur, zaterdag of zondag: 13:30 - 16:30 uur. Opening in het weekend alleen wanneer vrijwilligers aanwezig zijn: dan is de vlag gehesen. (datum te lezen in het informatiebord bij de ingang van de kinderboerderij). Voor meer informatie zie www.beekdalhoeve.nl