Wat is het meest vernieuwende dorp van Drenthe?

Regio - De Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) gaat ook dit jaar op zoek naar het Drentse dorp dat het meest actief aan de slag is met vernieuwing en leefbaarheid. Tot 5 februari kunnen dorpen worden aangemeld voor de Dorpsvernieuwingsprijs.

Aan deze landelijke verkiezing deden vorig jaar 28 dorpen mee, waaonder vier Drentse dorpen. Witteveen kwam toen in de landelijke finale als winnaar uit de bus en later zelfs als Europese winnaar.

Er zijn drie prijzen beschikbaar van 1000, 1500 en 3000 euro. Deze zijn bedoeld voor dorpen die actief de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp bevorderen.

Na 5 februari buigt een driekoppige jury, bestaande uit vertegenwoordiging van de Rijksoverheid (Ministerie van BZK); Onderwijs en een initiatief ondersteunende organisatie, zich over de inzendingen. De samenstelling van de jury wordt volgende maand bekendgemaakt. Bij de criteria die de jury hanteert, ligt deze keer extra nadruk op het aspect duurzaamheid.

De jury maakt dinsdag 19 maart bekend welke dorpen naar de finale gaan. De uitreiking van de prijs is 25 mei in Witteveen.