‘Geen nieuw station in Assen om Randstadtrein voorbij te zien razen’

Assen – De Asser wethouder Harmke Vlieg en Drents gedeputeerde Henk Brink gaan eind deze maand in gesprek met de NS, om de snelle Randstadtrein toch te laten stoppen in Assen.

De NS maakte deze week bekend dat het volgend jaar een proef wil doen met de Randstadtrein – die vertrekt vanuit Groningen – waarbij de stations Assen en Lelystad worden overgeslagen. Dit om een kwartier aan tijd te winnen.

De Asser PvdA diende donderdag tijdens de begrotingsvergadering een motie in, waarin de partij stelde dat de gemeente Assen alles in het werk moest stellen om de NS op andere gedachten te brengen en de Randstadtrein toch in Assen te laten stoppen. De motie werd – uiteraard – door alle raadspartijen gesteund.

Noorden meer dan Groningen alleen

Vlieg waardeerde dat zeer, maar had geen aansporing nodig om de NS eens stevig aan de tand te voelen over dit besluit. ‘We bouwen hier in Assen geen nieuw station en leggen geen nieuwe sporen neer om vervolgens die Randstadtrein voorbij te zien razen. Eind november praat ik samen met Henk Brink  hierover met Roger van Boxtel, president-directeur van de NS. Want wat mij betreft wordt die proef uitgevoerd mét stop in Assen. Het Noorden is meer dan Groningen alleen en dat zullen we stevig laten horen.’

Tekst: Robbert Willemsen