Zes weken celstraf voor agressieve Roldenaar

Assen / Rolde - Een 47-jarige man uit Rolde moet zes weken de gevangenis in voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, het bedreigen en beledigen van een agent en het vernielen van attributen op de luchtplaats van het arrestantencomplex in Assen.

Op 23 oktober zagen agenten in de buurt van Donderen een auto stilstaan met daarin onder meer de Roldenaar. Het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard, maar de Roldenaar beweerde dat niet hij, maar een andere man had gereden. Toen de agenten een eindje verderop stil gingen staan, zagen ze de man echter toch langskomen. Bij zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten door onder meer te zeggen dat hij ‘hun strot ging doorsnijden’.

Stressvolle periode

Ook op de luchtplaats van het arrestantencomplex in Assen ging het mis. Daar vernielde hij een asbak en een kap van een lamp. In de rechtbank vertelde de man een zeer stressvolle periode achter de rug te hebben. 'Het werd zo veel, dat mijn hoofd uit elkaar barstte. Die dag kwam alles eruit.'

De man heeft een strafblad van 35 pagina’s en is de afgelopen jaren al meerdere keren veroordeeld voor onder meer rijden zonder geldig rijbewijs. Ook liep de man in meerdere proeftijden vanwege eerdere veroordelingen. 'U bent telkens gewaarschuwd met telkens voorwaardelijke gevangenisstraffen. Het houdt een keer op', gaf de officier van justitie de man mee.

Werkstraf

Naast de zes weken gevangenisstraf, moet de man ook een werkstraf van 54 uur uitvoeren. De politierechter zette namelijk een van de openstaande voorwaardelijke straffen om in een taakstraf. (ADP)