Dubbel en Dwars start tweede seizoen in Assen

​Assen - Op 13 oktober begint het tweede seizoen van Dubbel en Dwars. Elke tweede zaterdag van de maand een avond met muziek, theater en poëzie in De Groeiplek in Assen.

Het doel van Dubbel en Dwars is muziek, theater en poëzie uit de regio te brengen in een laagdrempelige avond, toegankelijk voor een breed publiek. Elke avond is er een grote diversiteit aan optredens. Een avondje cultuur voor 7,50 euro per kaartje.

Grenzen

Het tweede seizoen begint met de première van de ‘zwarte’ eenakter ‘Kamerslag’ van Theatergezelschap De Lege Ruimte, geregisseerd door Jos Visscher. In dit stuk onderzoekt het theatergezelschap de grenzen van het melodrama: waar houdt melodrama op en wordt het slapstick?

Daarnaast brengt de 17-jarige singer-songwriter DaisyMusic haar dromerige muziek ten gehore. Daisy, ofwel Madelief Gal, schrijft zelf haar pop/jazz/folk-achtige liedjes en begeleidt zichzelf op de piano en gitaar. Na in de top 100 van Giel Beelens Talentenjacht te zijn gekomen, heeft ze de afgelopen jaren Kunstbende Drenthe 2017 en Popsport Drenthe gewonnen. Ook stond zij dit jaar op podia als Eurosonic Noorderslag en Bevrijdingsfestival Assen en is ze afgelopen september nog geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject Hit the North.

Huisdichter

Natuurlijk is de avond niet compleet zonder onze ‘huisdichter’ Adrie Krijgsman. Hij draagt net als vorig seizoen een aantal van zijn gedichten voor. Deze gedichten zijn geïnspireerd op zijn reizen naar voornamelijk Noorwegen. Vorige maand is een vierde dichtbundel van Adrie Krijgsman verschenen genaamd: ‘onzeker gebied’.  

Zaterdag 13 oktober 20.30 uur in De Groeiplek (oude Vredeveldschool), Zevensterstraat 19 Assen. Entree is 7,50 euro inclusief een kop koffie of thee. Voor meer info kijk op de Facebookpagina: Dubbel & Dwars - theater en muziek in Assen. Reserveren kan via een mailtje naar: r@tuijt.nl