Mannes wacht: nog drie nachtjes ‘onder zeil’

Assen – Nog drie nachtjes slapen, dan wordt het zeil van stationshond Mannes gehaald tijdens de officiële onthulling op 4 oktober, Werelddierendag.

Mannes is, zo zag fotograaf Bert Visser maandag, nog ‘ingepakter’ dan dat hij al was. ‘Er staan nu ook schermen om hem heen. Ik heb sterk het vermoeden dat er in het inwendige van Mannes wordt gewerkt aan de techniek. De bestrating rond Mannes ligt er in en de ledlampjes zijn keurig weggewerkt.’ 

Mannesdag

Donderdag is het dus Mannesdag. Iedereen is op 4 oktober welkom vanaf 13.00 uur op het Stationsplein. Om 13.15 uur luiden wethouder Gea Smith en de kunstenaars Maurice Nio/Q.S. Serafijn de feestelijke onthulling in.

Daarna gaan zoveel mogelijk kinderen met hun stem Mannes in werking stellen. Vanaf 13.45 uur is er van alles te doen op het plein. Neem vooral ook de hond en (klein)kinderen mee.

Op de foto

Ook kunnen mensen zich gratis op de foto laten zetten met Mannes. En altijd al een mooi portret willen laten maken van u en uw hond? Da kan donderdag door fotograaf Marcel Jurian de Jong. Uiteraard met Mannes op de achtergrond. Ook gratis.  

Maar wie liever een grappige tekening van zijn of haar hond wil laten maken, ook dat kan. De illustrator Anne Stalinski maakt mooie tekeningen die mensen meteen mee naar huis mogen nemen.

Ook voor kinderen is er die middag van alles te beleven op het Stationsplein. Zo is er een springkussen, loopt er een grote knuffelhond rond en kunnen ze zich laten schminken als hond. En er is ook nog kans om iets te winnen!’

Gratis fietsenrekken station

Tenslotte liep Visser nog even door naar de Oosterparallelweg. ‘Daar wordt de bestrating aangebracht en worden fietsrekken aangevoerd ten behoeve van de gratis fietsparkeerplaats aan de oostkant van het station.’