Herfstwandeling voor wandelaars en nordic-walkers in Ekehaar

Ekehaar - Wandelgroep De Eekhof houdt op zondag 14 oktober in Ekehaar weer een herfstwandeling voor wandelaars en nordic-walkers.

Deelnemers hebben vanaf het dorpshuis De Eekhof aan de Oal Diek dit jaar de keuze uit vier gedeeltelijk vernieuwde routes, namelijk:

Afstand:                              Starttijd:                        

10 km en 15 km                 09.00 tot 13.00 uur                         

20 km en 25 km                 09.00 tot 12.00 uur                

De routes lopen over verharde of onverharde wegen en paden door de natuur van het Drentse landschap. Gedeeltelijk zijn de uitgezette routes nieuw en lopen westelijk van het dorp Ekehaar. De gevarieerde wandelingen gaan langs houtwallen, weiden en essen, over heideveldjes en door bosjes in de omgeving.

Afhankelijk van de gekozen route wordt gewandeld door het Paradijs, Grote Zand, Witte Zand en Heuvingerzand of langs de dorpen Ekehaar, Geelbroek, Oosthalen, Hooghalen en de wijde omgeving hiervan.

Vanaf 08.45 uur is inschrijving mogelijk in dorpshuis De Eekhof. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een gratis kopje snert. Bij terugkomst is er tevens een demonstratie van de Dorstmachine van Wortel en Tak. Cipke Uri zal met dit apparaat demonstreren hoe van appels lekker verse appelsap geperst wordt.

Meer informatie is te verkrijgen op de website: www.wandelgroepdeeekhof.nl. Bij vragen kan per telefoon op nr. 0592 389210 of 0592-389270 contact opgenomen worden of  per email op info@wandelgroepdeeekhof.nl