IDM supersport 300: Asser coureur Dion Otten wint ook tweede race op Hockenheim

Assen – De Asser coureur Dion Otten heeft het seizoen in de Internationale Deutsche Meisterschaf (IDM) supersport 300 in stijl afgesloten. Na zijn zege zaterdag in de eerste race op het Duitse asfalt van Hockenheim schreef de Honda-coureur zondag ook de tweede manche op zijn naam.

Dat betekende dat Otten tijdens zijn debuutjaar in de IDM een knappe tweede plaats pakte in het eindklassement, achter kampioen Toni Erhard. De Assenaar mag zich tevens Open Nederlands kampioen in de supersport 300 noemen.

Theoretische kans

Otten had zondag nog een theoretische kans op de IDM-eindoverwinning. Zijn zege zaterdag en de valpartij van klassementsleider Erhard maakten, dat als dit scenario zich zondag zou herhalen Otten zijn Duitse rivaal in het klassement voorbij zou gaan. Van de nummer 2 in het klassement tot dit weekeinde, Victor Steeman, hadden beide coureurs geen last omdat de Nederlander in Duitsland niet aan de start verscheen.

Otten deed zondag wat hij moest doen – winnen na weer een spannende race - , maar Erhard (die over twee races nog maar drie puntjes nodig had voor de titel) bleef dit keer wel op zijn KTM-machine zitten en finishte als tweede achter de Assenaar. Derde werd Max Schmidt.

Lees ook: Asser coureur Dion Otten wint eerste race IDM supersport 300 op circuit Hockenheim