In Beeld: Officiële opening speeltoestellen in Lariksbos

Assen – Ze zouden eigenlijk al in juni of juli geplaatst worden, maar zaterdag was het met enige vertraging dan zover: in het Lariksbos in Assen werden de nieuwe speeltoestellen officieel in gebruik genomen.

Op aanvraag van de buurt had de gemeente geld vrijgemaakt voor de speeltoestellen, die voor de kinderen zijn geplaatst op het grote grasveld in het Lariksbos. De ouders hebben bankjes gekregen om lekker zittend toe te kijken hoe hun kroost zich vermaakt. Zo is er een kabelbaan, een wipwap en een klim-klautertoestel, speeltoestellen voor kinderen van bijna alle leeftijden.

Ook op het hondenveld zijn twee bankjes geplaatst. Beide velden zijn gescheiden door  het fietspad Het Lariks pad  

Lint

Onder grote belangstelling werd de opening van de toestellen zaterdag verricht door wethouder Janna Booij. En die vond het weer leuk om een van de kinderen dat te laten doen, dus werd er een lint gespannen en het was Feline die door dat lint mocht glijden.  

Dit alles onder toeziend oog van leden van de werkgroep Lariks en mensen van het Leger des Heils, dat een vestiging heeft in de wijk. En het ‘Leger’ kwam niet met lege handen, er was een heuse soepkar meegenomen. Tenslotte was ook een afvaardiging van de kinderboerderij present met een pony en een ezeltje.