In Beeld: Mannes staat!

Assen – Even na het middaguur dinsdag was het dan zover: Mannes stond in al z’n glorie op de kop van het stationsgebouw in Assen.

Nadat de houten hond in delen naar Assen was gebracht, werd Mannes in enkele uren zorgvuldig in elkaar gezet. Als laatste ging de kop erop en was Mannes als het ware geboren. De waakhond van Assen.

Het kan natuurlijk niet anders dan dat de enorme hond – meer dan zes meter hoog - veel bekijks trok. Blikken dwaalden vol ontzag naar boven, camera’s klikten.

De meningen waren verdeeld. ‘Erg mooi’, vond de een. ‘Ja, dat kan wel zo zijn, maar hoort het bij Assen?’, aldus de ander. ‘Mannes is in elk geval gróót!’ Tja, daar viel niet over te twisten.

Nog even een puntje van discussie: waarom staat Mannes met de kont naar de stad?, zo vroeg menigeen zich af. Welnu, de viervoeter is er neergezet om de reizigers vanaf het station te begroeten.

Lees ook over de aankomst van Mannes dinsdagochtend in Assen: Stationshond Mannes gearriveerd in Assen. ‘Het is een feestje om hem hier neer te zetten’