Asser coureur Dion Otten pakt tweede plek én valt op TT Circuit Assen

Assen – Het werd zondag een lach en een traan voor de Asser coureur Dion Otten tijdens de races in de Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM) op het TT Circuit van Assen.

Na de eerste race werd Otten afgevlagd als tweede, maar in de tweede omloop van de middag gooide een valpartij roet in het eten.  

Podium verdelen

Tijdens die eerste race werd al snel duidelijk dat Otten, Toni Erhard en Victor Steeman – nadat ‘gastrijder’ Dennis Koopman was afgeschud - het podium zouden gaan verdelen. Alleen de volgorde moest nog bepaald worden.

Het trio gaf elkaar geen duimbreed toe. Op kop was het constant stuivertje wisselen, zodat zich een bloedstollend gevecht ontwikkelde op het heilige asfalt van Assen.

Fractie

In de laatste ronde was het Erhard die als eerste de aanval zocht en de koppositie pakte. Otten en Steeman bleven echter vlak achter de Duitser kleven, maar wat Otten ook probeerde, Erhard bleef op de streep een fractie voor op de Assenaar. Steeman moest genoegen nemen met plek drie.

De tweede race leek weer een strijd te worden tussen dit trio. Otten nam enkele ronden de leiding, maar in ronde vier ging het mis. De Assenaar een Steeman vielen, stapten wel weer op de motor om de race te vervolgen, maar zagen de Duitser uit zicht verdwijnen.

Achtervolging

Steeman zette een indrukwekkende achtervolging in en eindigde zelfs nog op de tweede plek. Het hoogst haalbare voor de Brabander, want Erhard was niet meer te achterhalen. Derde werd Koopman.

Otten kon Steeman niet volgen, omdat zijn Honda na de rode vlag schade bleek te hebben. Na een ‘bliksembezoek’ aan de pitlane en snel handelen van de monteurs kon Otten de race alsnog uitrijden, maar verder dan een 15de plaats kwam hij niet meer. Later schoof de Assenaar nog een plek op nadat een rijder voor hem een straf had gekregen.

Algemeen klassement

Door de dubbele winst in Assen nestelde Erhard zich in het algemeen klassement van de IDM Supersport 300 nog vaster aan kop. Met nog één raceweekeinde te gaan op Hockenheim heeft de Duitser 10 punten voorsprong op Steeman. Ondanks zijn valpartij staat Dion Otten nog steeds op de derde plaats.