Paardensport is populairste sport in Drenthe

Regio - Van alle sporten is paardensport het populairst onder Drenten. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuis beslist.nl, dat naging in hoeverre sportprestaties van Nederlandse profsporters invloed hebben op lidmaatschappen bij sportverenigingen. Ook de populariteit van verschillende sporten op provinciaal niveau werden onder de loep genomen.

Als veel mensen in een regio dezelfde sport beoefenen, doet de omgeving vaak mee. De populariteit van een sport verschilt dan ook per regio. Dat is goed te zien binnen het onderzoek. Ten opzichte van andere provincies is paardensport het populairst in de provincie Drenthe.Van alle sporten is voetbal het populairst onder inwoners van Overijssel. In Friesland is korfbal de populairste sport en in Groningen is dit judo.

Autosport en handbal populair dankzij succes

'Zowel autosportfans als handbalfans waren lange tijd niet verwend met vooraanstaande Nederlandse successen. Totdat de Nederlandse handbaldames – met Tess Wester op doel – en Max Verstappen zich plots begonnen te mengen in de strijd om de grote prijzen. Zij wonnen daarmee niet alleen bekers en medailles, maar zij riepen hiermee ook aan halt toe aan de dalende ledencijfers bij handbal- en auto sportverenigingen', aldus een woordvoerder. 'Sinds het debuut van Max Verstappen is het aantal leden fors toegenomen. Ook het succes van de handbalvrouwen, op het EK in 2016, heeft voor een stimulans gezorgd in het aantal inschrijvingen. Dankzij recente successen van de voetbalvrouwen wordt hetzelfde effect binnen vrouwenvoetbal ook verwacht voor 2018. Bij onder meer tennis en volleybal, waar de afgelopen jaren weinig internationale successen werden geboekt, werd de dalende lijn juist niet doorbroken.'
 

Infographic sportsuccessen

Infographic sportsuccessen (en voetbalshirts / fiets kopen) door beslist.nl