Twee podiumplaatsen voor Asser motorcoureur Dion Otten

Assen – De Asser motorcoureur Dion Otten heeft dit weekeinde op het Duitse circuit Lausitzring in de strijd van de Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM) Supersport 300 twee podiumplaatsen behaald.

Otten (15) pakte zaterdag een prima derde plek na een fel gevecht om die laatste podiumplek met zijn landgenoot Victor Steeman. Winnaar van de eerste omloop werd de Duitser Jan-Ole Jähnig, die op het scherp van de snede om de zege vocht met Toni Erhard. Jähnig had op de streep een voorsprong van slechts 0,1 seconde.

Ook op de zondag deed Otten het op zijn Honda CBR500R uitstekend met weer een derde plaats. Op gepaste afstand zag de Assenaar hoe dit keer Erhard en Steeman zij aan zij voor de overwinning vochten. De Duitser bleef de Nederlander op de streep nipt voor met een miniem verschil van 0,011 seconde.

Tussenstand

Dion Otten staat in de tussenstand van het IDM Supersport 300 op een derde plaats met een totaal van 123 punten. Klassementsleider Steeman heeft 146 punten, gevolgd door Erhard met 142 punten. Er zijn nog twee races te gaan: 8 en 9 september in Assen en 29 en 30 september op Hockenheim.