VVD: Als klimpark bij Pesse op weerstand stuit, zou Assen alternatief kunnen zijn

Assen / Pesse – Als het geplande klimpark ‘Green Edge Outdoor & Adventure Park’ langs de A28 in Pesse op teveel weerstand stuit, dan zou het college van B en W in Assen de mogelijkheid moeten bekijken om het park eventueel naar de Toeristisch Recreatieve Zone (TRZ) in Assen te halen.

Dat zegt Martin Rasker, fractievoorzitter van de VVD in de Drentse hoofdstad. Ondernemer Edward Doorten is al ver met zijn plannen voor het klimpark in Pesse, maar stuit daar op veel weerstand van omwonenden, zo bleek woensdag toen Doorten zijn parkplannen presenteerde aan de bewoners.  

Blokhutten

Doorten wil bij het ‘groene tankpaleis’ Green Planet op enkele hectares grond een klimpark voor volwassenen en kinderen neerzetten met tien energie-neutrale blokhutten, een grote groepsaccommodatie, een ondergrondse bunker voor indooractiviteiten, insectenhotels, speeltoestellen, een doolhof en een educatief centrum voor duurzaamheid.

De omwonenden vinden het plan echter veel te groots opgezet voor Pesse. Zij vrezen overlast. Vooral de klimtoren van 28 meter hoog met led-reclame langs de snelweg die er moet komen te staan in het park zien de bezwaarmakers absoluut niet zitten. Ook vrezen omwonenden dat er bomen gekapt gaan worden, om het bedrijf beter zichtbaar te maken.

De Asser VVD-frontman Rasker weet dat Doorten en de gemeente Hoogeveen al in een vergevorderd stadium zitten en het bestemmingsplan voor het parkgebied in Pesse voor elkaar is. Maar als er veel procedures dreigen, zou Assen wat Rasker betreft als alternatief kunnen worden aangeboden.

Past perfect

‘De hele opzet van zo’n klimpark past in principe perfect binnen de TRZ, die op enkele kilometers van Pesse ook langs de A28 ligt en goed bereikbaar is. En het park past binnen het bestemmingsplan wat er al is voor de TRZ. Bovendien heeft de ondernemer hier niet te maken met omwonenden, dus hij kan volop zijn gang gaan. Kijk, ik zeg niet dat Doorten nu maar meteen zijn plannen neer moet leggen in Assen. Maar het zou goed zijn, dat als het op teveel weerstand stuit in Pesse, dat via het Asser college kenbaar wordt gemaakt dat deze gemeente interesse heeft.’

Tekst: Robbert Willemsen