Ancherelle Carabain: ‘Ik vind patat echt superlekker!’

Het Portret - Elke week portretteert Maurice Vos in beeld en woord een bijzondere man of vrouw uit Assen of omgeving. Deze week: Ancherelle Carabain.

Naam: Ancherelle Carabain (20)

Geboorteplaats: Assen

Woonplaats: Assen

Beroep: Patatbakster

‘Na mijn opleiding interieur en design heb ik vier jaar bij café Lodewijk Napoleon achter de bar gewerkt. Nu ga ik iets heel anders doen: verse friet bakken, burgers flippen en heerlijke hotdogcreaties maken in mijn eigen Drentse Friethut.

Een eigen zaak is al een tijdje een droom van mij. Toen deze kans op mijn pad kwam, heb ik die met beide handen aangepakt. Mijn opa en oma hebben altijd een cafetaria gehad in Assen. Zij zijn een groot voorbeeld voor mij. Zelf had ik nog nooit iets in deze richting gedaan, maar ik wil me graag verder ontwikkelen en daar krijg ik nu de kans voor. Mijn moeder heeft dit toffe concept bedacht had. Ooit hoop ik de Drentse Friethut samen met haar te runnen.

Het is echt supergaaf geworden. De menukaart is niet zoals bij een standaard snackbar of cafetaria. Je kunt je verse friet aftoppen met verschillende soorten vlees-toppings of kaas en sauzen. De Angus Beef burgers en hotdog’s kun je ook zelf samenstellen, maar dan met allerlei andere toppings zoals bijvoorbeeld salsa, ui, chutney, koriander of zuurkool. Ook hierbij hebben we verschillende sauzen.

Binnen zijn genoeg zitplaatsen om te kunnen genieten van je verse friet, maar je kunt het ook meenemen. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor een ‘gewoon’ patatje mét of een patatje oorlog. We hebben heerlijke Spicy Satésaus en Classic Recipe Mayonaise.

Ik vind patat zelf ook echt superlekker! Mijn favoriete frietje is verse friet met Pulled Porc of verse friet met Parmezaanse kaas en Black Truffle Mayonaise. Ik ben er niet bang voor dat ik straks zelf niet meer kan genieten van een patatje. Er zijn zoveel verschillende creaties, dat elk frietje weer anders is!’