Profbokser Ben Tingen gehuldigd door de gemeente Midden-Drenthe

Bovensmilde – Profbokser Ben Tingen uit Bovensmilde is woensdagavond in zijn boksschool gehuldigd voor het behalen van de open Nederlandse titel in het cruisergewicht (tot 90,7 kilogram).

Tingen deed dat op 2 juni tijdens het boksgala van de Boksvereniging Assen in De Bonte Wever. Hij versloeg de Bosniër Drazan Janjanin, die in de achtste ronde op moest geven vanwege een gebroken pink.

Door die zege hield Tingen zijn ongeslagen profstatus intact. Op zijn erelijst prijken nu negen overwinningen en één onbesliste partij.

De prestatie van Tingen was des te opmerkelijker omdat de prijsvechter uit Bovensmilde enkele dagen voor de partij nog behoorlijk ziek op bed lag met een keelontsteking. Vlak voor het gala voelde Tingen zich goed genoeg om de training te hervatten en de ring in te stappen. Na de match speelde de ontsteking echter weer zodanig op, dat hij zich met spoed moest laten opereren in het Wilhelminaziekenhuis, waar een abces en zijn amandelen werden verwijderd.

Tingen is nog steeds herstellende, zo liet hij woensdagavond weten. ‘Ik krabbel net weer een beetje overeind, maar mijn conditie is dramatisch.’ Aan boksen denkt hij nog even niet. ‘Eerst aansterken.’

In Bovensmilde werd Tingen voor het behalen van deze titel namens de gemeente Midden-Drenthe door wethouder Erjen Derks gehuldigd en in de bloemen gezet.

Lees ook: Profbokser Ben Tingen direct na behalen Nederlandse titel geopereerd aan keel