GS: Formule 1 op TT Circuit mag geen extra geluidshinder geven

Assen – Als het lukt om de Formule 1 naar het TT Circuit in Assen te halen, mag dat niet tot extra geluidshinder leiden, zoals dat ook is afgesproken in het TT convenant.

Dat schrijft Gedeputeerde Staten naar aanleiding van vragen van GroenLinks in Provinciale Staten. De partij vroeg zich af of het convenant, dat in 2011 is ondertekend door onder meer de provincie, de gemeente Assen, het TT Circuit en Stichting Geluidshinder Baggelhuizen, nog van kracht is. In het convenant staan afspraken over geluids-reducerende maatregelen en voorwaarden voor vergunningverlening aan het TT Circuit.

De Stichting Geluidshinder vreest, dat het belang van omwonenden van het circuit ondergesneeuwd raakt in de Formule 1-discussie en het enthousiasme van provincie en gemeente om de snelle bolides naar Assen te halen. GroenLinks vroeg GS of die vrees gegrond is.

Nee, aldus GS. Nieuwe activiteiten op het circuit, zoals mogelijk de Formule 1, dienen binnen de bestaande ruimte voor geluidshinder plaats te vinden en mogen niet tot extra hinder leiden.

Tekst: Robbert Willemsen