​In Beeld: Trainingskamp FC Groningen bij GOMOS in Norg

Norg - FC Groningen houdt in aanloop naar komend seizoen het trainingskamp niet in het buitenland, maar 'gewoon' op de velden van GOMOS in Norg.

Danny Buijs, de nieuwe coach van de eredivisionist, geeft aan geen behoefte te hebben aan een trainingskamp in het buitenland. ‘In Norg ligt een mooi veld, in een mooie omgeving en we hebben mooi weer. Bovendien kunnen onze supporters hier zó even langs wippen. Mooi toch?’

Bas Roorda

Wie ook rondliep op de velden van GOMOS: Bas Roorda uit Assen. De oud-doelman was tot vorig jaar teammanager bij de Groningers, maar kreeg vorig jaar de functie van keeperstrainer. Ook Assenaar Peter Hoekstra maakt deel uit van de technische staf als assistent-trainer. Hoekstra kreeg die rol vorig seizoen onder de vorige hoofdcoach, Ernest Faber.  

Vrijdagavond staat in Norg de oefenwedstrijd FC Groningen - SV Meppen op het programma. De partij begint om 18.30 uur. De Duitse formatie komt uit in de derde liga.

En voor de liefhebbers: op zaterdag 21 juli speelt FC Groningen in Rolde tegen de kersverse eredivisionist en buurman FC Emmen.

Het oefenprogramma van FC Groningen:

13 juli: FC Groningen – FC Meppen (Norg)

18 juli: FC Groningen – KFC Uerdingen (sportpark Blijham, aanvang 19.00 uur)

21 juli: FC Groningen – FC Emmen (sportpark Boerbos Rolde, aanvang 15.00 uur)

24 juli: De Graafschap - FC Groningen Winterwijk (aanvang 19.00 uur)

29 juli: FC Groningen – Werder Bremen (Noordlease Stadion, aanvang 14.30 uur)

5 augustus: Open Dag FC Groningen (Noordlease Stadion, 13.00 – 17.00 uur)