Intercultureel voetbalfestijn in Assen met voetbal, muziek en dans

Assen – Op het sportpark van Asser Boys start vrijdagavond 19.00 uur het wereldkampioenschap 7 tegen 7 voor Assenaren met muziek, zaterdag zijn de wedstrijden.

Op cultureel gebied komt Assen als bluesstad uit de verf met op vrijdagavond een optreden van The Mississippi Kings. Zaterdag beginnen de wedstrijden om 11.00 uur. Het voetbalprogramma wordt dan afgewisseld met muziek en dans.

Oog wil ook wat

De Congolese Rast Africa Band en de Lamin Band uit Senegal treden op, maar het oog wil ook wat. Daarom laat de dansgroepen UPD en Unavailable de bezoekers genieten met Antilliaanse en Surinaamse dans, terwijl de buikdanseressen van Vasara het multiculturele festival zullen opzwepen.

Burgemeester Marco Out reikt de Lumumba Cup uitreiken aan de eerste Drentse wereldkampioen 7 tegen 7, waarna het festival wordt afgesloten met een optreden van de bluesband van Roelof Meijeringh, waarin Beau Veldkamp haar indrukwekkende stemgeluid ten gehore brengt.

De liefde voor sport en cultuur gaat ook door de maag, daarom zijn enkele marktkraampjes voorzien van exotische hapjes.

Vele landen

Het aandeel van de voetballers komt uit vele landen, zoals Tunesië, Syrië, Afghanistan, Angola, Congo, de Molukken, Suriname en uiteraard Nederland. Mochten er meer teams zich willen aanmelden, kan dat nog via lucrengers@gmail.com of bel:  06 54345600.

Het is mogelijk, dat namens een land meerdere teams uitkomen. De deelnemende formaties bestaan uit spelers, die in Assen en verre omstreken wonen, maar hun roots elders hebben. Maar ook teams, die bestaan uit geboren en getogen Nederlanders kunnen inschrijven om een gooi te doen naar de wereldtitel.

Plaatjes verwerven

Met dit nieuwe festival hoopt de Vereniging Kongo en Vrienden zich een vaste plaats te verwerven in het rijtje van jaarlijks terugkerende multiculti-festivals, waarbij het sportieve aandeel een mooie bijdrage levert.