Asser coureur Dion Otten pakt zege en tweede plek op Circuit Zolder

Assen – De Asser motorcoureur Dion Otten heeft zondag op het Belgische Circuit Zolder de eerste race van de Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM) bij de Supersport 300 op zijn naam geschreven. In de tweede race werd hij tweede.

Otten (15) voerde in België op zijn door Team Ten Kate geprepareerde Honda CBR500R.in de eerste manche een strijd met de Nederlander Victor Steeman en de Duitser Toni Erhard. Het Nederlandse duo reed uiteindelijk weg van de Erhard en maakte onderling uit wie de zege zou pakken op Zolder.

Het was de jonge Assenaar die als eerste de laatste ronde inging, met Steeman in zijn kielzog. Beide coureurs scheidde slechts 0,075 seconde, maar Otten hield de leidende positie na een enerverend duel knap vast tot aan de finish. Het was tevens zijn eerste zege dit seizoen.  

Tweede race

In de tweede race waren de rollen omgedraaid. Net als in de eerste race nam een ontketende Otten de leiding, maar Steeman volgde goed en kon een gaatje dichtrijden. Er ontspon zich weer een spannende tweestrijd, waarin de jonge coureurs om beurten de kop pakten.

Dat ging zo tot aan de finish, die Steeman deze keer als eerste passeerde, op de voet gevolgd door de Assenaar.

Klassement

Het schitterende optreden op het asfalt van Zolder leverde Otten – die vóór de races in België op een vijfde plek in het klassement van de IDM SSP 300 stond – 45 punten op. Daarmee schroefde hij zijn totaal op van 22 naar 67 punten en maakte een grote sprong naar de tweede plaats in de rangschikking. Steeman blijft klassementsleider met 90 punten.

.