World Cup Para-Cycling trekt wereldtop naar Emmen

Emmen - Emmen maakt zich op voor de tweede editie van de UCI Para-cycling World Cup. Na de succesvolle uitgave van afgelopen jaar vindt er van 6 tot en met 8 juli opnieuw een wereldbekerwedstrijd para-cycling plaats rond De Oude Meerdijk.

Aan de start staat de wereldtop in het aangepast fietsen, maar behalve drie dagen topsport is er nog veel meer te beleven.

De UCI Para-cycling World Cup competitie bestaat dit jaar uit drie wedstrijden. Naast Emmen zijn de Belgische kuststad Oostende en het Canadase Baie-Comeau gastheer van een wereldbekerwedstrijd. De wereldbekerwedstrijd in Oostende leverde voor Nederland een ongekende medailleoogst op. In totaal werden er twaalf medailles veroverd, waarvan zeven gouden, drie zilveren en twee bronzen. De prestaties in België beloven veel voor de wedstrijd in Emmen, waar de Nederlandse handbikers, cycling- en tandemrijders opnieuw de strijd aangaan met de wereldtop. Met concurrentie van liefst 335 wielrenners uit meer dan 35 landen kunnen zij de aanmoedigingen van het thuispubliek goed gebruiken.

Beweegplein

De Para-cycling World Cup in Emmen is meer dan alleen fietsen. Het hele weekend staan er verschillende leuke activiteiten op het programma. Op vrijdag krijgen leerlingen van scholen in de omgeving van Emmen de kans om verschillende sporten uit te proberen op het beweegplein bij de Oude Meerdijk. Ook zijn er verschillende beachsporten op Beachpark Emmen dat op vrijdagavond wordt geopend.

Op zaterdag en zondag is er van alles te doen voor het hele gezin. Zo kunnen kinderen kennismaken met sporten als handbiken, rugby, e-hockey, rolstoelbasketbal, racerunnen en is er een voetbalclinic van de FC Emmen Kidsclub.

Toertocht voor wielerliefhebbers

Op zaterdag wordt vanaf De Oude Meerdijk om 09.00 uur gestart voor toertochten op de racefiets van 50, 75 en 100 kilometer. De snelheden variëren afhankelijk van de route tussen de 25 en 30 km per uur. Zondag is het de beurt aan de mountainbikers, die een parcours krijgen voorgeschoteld van 15 of 30 kilometer. Allebei de dagen wordt gestart en gefinisht op de Meerdijk, waar na afloop kan worden genoten van de wedstrijden van de Para-cycling World Cup. Neem je racefiets of Mountainbike/ATB en valhelm mee en fiets op 6 en/of 7 juli mee met de rijders van FTC Emmen!

Sportverenigingen onderdeel bij de World Cup

De sportverenigingen op de Meerdijk spelen een belangrijke rol tijdens de Para-cycling World Cup in Emmen. Niet alleen werken een groot aantal vrijwilligers van de Emmense clubs mee aan het evenement, ook stellen ze hun accommodaties open voor deelnemers en organiseren ze leuke side-events voor de bezoekers. Op het terrein van EAC De Sperwers en Gehandicapten Sportclub Emmen is het riders home, terwijl bij wielervereniging W.S.V. Emmen alle vrijwilligers samenkomen.

Symposium 'Waar een wil is…'

Naast de clinics voor scholen en de opening van Beachpark Emmen door topvolleybalsters Madelein Meppelink en Sanne Keizer vindt vrijdag 6 juli (Stadion De Oude Meerdijk, 15.00 uur tot 17.00 uur) ook een symposium plaats voor bestuurders, ondernemers en andere genodigden uit de regio Emmen. Te gast zijn Paralympisch snowboardster Bibian Mentel en schaatser Kjeld Nuis die tijdens de afgelopen Spelen in Zuid-Korea beiden twee keer goud wonnen. Tijdens het symposium beantwoorden zij vragen van gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe over het realiseren van ambities en het omgaan met teleurstellingen.

Meer informatie en het volledige programma van de World Cup Para-cycling staat op de website www.cyclingdrenthe.nl.