TT-kortingsweek bij bezoek aan C+B Museum in Grolloo

Grolloo - Het Cuby & the Blizzards Museum in Grolloo houdt tijdens de TT-week van dinsdag 26 juni tot en met zondag 1 juli een speciale kortingsactie.

Iedereen kan dan het museum dan bezoeken voor de gereduceerde prijs van 5 euro. De TT en de bluesmuziek van Harry Muskee en Cuby & the Blizzards hebben meer overeenkomsten dan op het eerste gezicht lijkt, aldus het museum. ‘Blueszanger Harry Muskee was een liefhebber van de TT. Als jongeman bezocht hij de races regelmatig met zijn vader. Ze zaten of stonden dan rond het lange, oude TT-circuit, in de Bartels Bocht of bij Oude Tol, halverwege Hooghalen. Ook liep hij enkele malen de TT-mars van 25 kilometer, die vroeger op de zondag na de TT werd gehouden.’

Historische TT-route

Later trad Muskee met zijn Cuby & the Blizzards op tijdens de roemruchte TT-nacht. Door ‘Bluesvillage’ Grolloo loopt de historische TT-route uit 1925 (Tour de TT), die sinds enkele jaren weer gereden kan worden. En verder besteedt het C+B Museum permanent aandacht aan de TT.

Voor 5 euro kan men straks het C+B Museum bezoeken, om onder meer de huidige expositie So Many Roads te bekijken. Het museum is gevestigd in het boerderijtje waar Harry Muskee tussen 1965 en 1971 woonde. Bezoekers vinden er instrumenten, apparatuur, foto’s, video’s, posters, schilderijen, platen en vele bijzondere herinneringen aan deze legendarische bluesband. En er is veel muziek.