De VvE Milvhuys in Assen kiest voor duurzaamheid

Assen – Het nieuwe college van B en W stuurt de komende jaren stevig aan op een duurzaam Assen. In de Wouwstraat is zo’n duurzaam project opgepakt. Op het dak van appartementencomplex het Milvhuys is maandagmorgen begonnen met de installatie van 86 zonnepanelen.

Het complex telt 24 appartementen in twee woonlagen. Ongeveer een jaar geleden besloot de VvE (Vereniging van Eigenaars) om via een haalbaarheidsonderzoek na te gaan of het zinvol was met de installatie van zonnepanelen in de eigen stroombehoefte te voorzien. ten behoeve van de algemene ruimten. Daarbij gaat het om de parkeerkelder, de portieken en de zes liftinstallaties.

Dat onderzoek is uitgevoerd door bestuurslid Henk Riepma. Na akkoord van de Algemene ledenvergadering van de VvE Milvhuys is advies gevraagd aan 'De VvE zonnecoach.' Dat is een initiatief van Enexis Groep, VvE Belang en Grunneger Power. Die advisering van VvE Zonnecoach is, aldus de initiatiefnemers, gratis en geschiedt geheel belangeloos. 

Investering

Via een offerteronde is de opdracht gegund aan Buist Solar technologie in Stadskanaal, die nu 86 zonnepanelen installeert. Die moeten voorzien in een stroombehoefte van zo'n 23.000 kWh. Met de installatie van zonnepanelen is een investering van bijna 29.000 euro gemoeid.