In Beeld: Feestelijke opening station Assen

Assen – Het had nog even wat nachtelijke uurtjes gekost om de perrontegels, die waren los gespoeld door de wolkbreuk zondagavond, weer op hun plek te leggen. Maar toen stond ook niets meer de feestelijke opening van het nieuwe station in Assen maandagmorgen in de weg.

ProRail, zo zegt projectmanager Bernadette Paping, was zondagavond nog wel even geschrokken van de verzakte tegels. ‘Er is tot 06.00 uur vanochtend doorgewerkt. Maar het is mooi dat het is opgelost, want de treinen móesten rijden maandagmorgen.’

De reizigers werden verwelkomt door de Asser wethouder Harmke Vlieg, Joost van der Bijl (regiodirecteur NS ) en Jan Mulder (regiodirecteur ProRail). Er werden appels uitgedeeld aan de reizigers en er was een 'funfareband' voor de vrolijke noot. Over een ding waren de reizigers het overigens wel eens: gelukkig is de voetgangersbrug verdwenen en kan er weer gewoon gebruik worden gemaakt van een tunnel om bij het perron te komen.  

Sedum

Het station is functioneel, maar er moeten nog wel een paar zaken worden afgemaakt. Er komt nog een randligger om de luifel komen, er wordt nog een glasgevel geplaatst en op het dak komt sedum te liggen voor een groene uitstraling en optimale afwatering. 

In november van dit jaar moeten alle puntjes dan op de i zijn gezet en is de officiële, grote opening van het stationsgebied in Assen.