​Zelf je muzikale avond invullen bij concert Robijn huijs in Jozefkerk Assen

Assen – De stichting Robijn huijs in Assen houdt op vrijdagavond 1 juni in samenwerking met organist Mannes Hofsink en Popkoor Première Assen een benefietconcert in de Jozefkerk van Assen. En het publiek kan het programma zélf muzikaal invullen!

Stichting Robijn huijs is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten in Assen voor inwoners uit Assen, Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Noordenveld & Tynaarlo.

Hart luchten

Initiatiefnemer Cees van der Boom: ‘Het is een plek waar mensen heel gemakkelijk en laagdrempelig kunnen binnenlopen om even een gesprek te hebben. Je kunt sparren of even je hart luchten of even steun te ontvangen. En meer. Zonder verplichtingen, want tijdens de openingsdagen kun je zó bij ons binnenlopen.’

De bedoeling van de muziekavond in de Jozefkerk is om mensen te bemoedigen en te inspireren door middel van muziek én om meer bekendheid te geven aan het Robijn huijs.

Mannes Hofsink is allround concert- en improvisatie organist. Hij is cantor-organist bij de Protestantse Gemeente in de Grote of Mariakerk te Meppel; stadsbeiaardier van Meppel; dirigent van de Cantorij Nijeveen en pianist van het Meppeler Mannenkoor.

Arnold Wienen is dirigent van Popkoor Première Assen. Het repertoire van dit bijna 80 personen tellend koor bestaat uit de nieuwste Top40 hits. Het koor onderscheidt zich van andere koren door de unieke aanpak: zangervaring en noten lezen is niet nodig. De optredens vinden plaats met live band en veel aandacht voor solo’s, choreografie en show.

Programma open

Het programma omvat onder meer orgelspel van Mannes Hofsink zoals ‘Wake me up,’ ‘Perfect’ en ‘Clocks’. Verder staat het programma nog helemaal open. Mensen kunnen zelf aangeven welk nummer heel belangrijk voor hen is, een nummer dat steunt en kracht geeft. Een verzoeknummer kan op twee manieren worden ingediend: per e-mail via robijn@robijnhuijs.nl of per telefoon via 06 51 609 198 bij Cees van der Boom.

Van der Boom: ‘Muziek is een verbindende factor. Als troost, verlangen… En misschien hoor je jouw verzoeknummer die avond, want op de drie genoemde nummers na is nog niets vastgesteld!’

Verzoeknummers

Mannes Hofsink, Arnold Wienen en Cees van der Boom stellen het uiteindelijke programma vast op basis van de ingediende verzoeknummers. Het benefietconcert is gratis toegankelijk, maar Stichting Robijn huijs is afhankelijk van giften, sponsoring en subsidies. Van der Boom: ‘Om ons werk te continueren vragen we alle bezoekers om een vrijwillige bijdrage via een collecte.’

Het concert in de Jozefkerk in Assen op vrijdagavond 1 juni start om 19.30 uur (dueren open vanaf 19.00 uur) en duurt tot ongeveer 22.00. Kom op tijd, want vol is vol.

Voor meer informatie over Robijn huijs: https://robijnhuijs.nl/