Asser coureur Dion Otten maakt verdienstelijk debuut in Duitsland

​Assen – Dion Otten uit Assen heeft het afgelopen weekeinde zijn debuut gemaakt in de prestigieuze Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM). En dat deed de jonge Asser motorcoureur zeker niet onverdienstelijk.

De races vonden onder zonnige omstandigheden plaats op de Motorsport Arena in Oschersleben. Otten, KNMV selectierijder, debuteerde in de Super Sport 300 klasse op een door Ten Kate geprepareerde Honda CBR500R. De 15-jarige Assenaar is daarmee de enige Honda coureur én één van de jongste rijders in een zeer sterk deelnemersveld van 28 talenten, waaronder ook enkele WK rijders.

Verrassend snel

Voorafgaand aan het raceweekend waren er nog twee vrije trainingsdagen waar Otten niet aan kon deelnemen. Toch was hij vrijdag tijdens de eerste officiële trainingen al verassend snel in de top 10 te vinden. Tijdens de eerste kwalificatie stond hij zelfs op P4, om in de tweede kwalificatie op P5 te eindigen.

In beide wedstrijden werd er gestreden op het scherp van de snede, waarbij Dion Otten zijn vijfde plaats met succes verdedigde. Daarbij moet worden aangetekend dat de top-4 bestond uit louter snelle KTM-machines, met oudere, zeer ervaren coureurs en zelfs enkele WK rijders.

Visitekaartje

Otten keek dan ook tevreden terug op een geslaagd race-weekeinde, waar hij zijn visitekaartje afgaf en een stevige basis legde voor de rest van het seizoen.