DX Adventurepark opent eerste open waterpark van Noord-Nederland in Gasselte

Gasselte – Aan ’t Gasselterveld In Gasselte wordt deze zomer DX Adventurepark, het eerste waterpark in Noord-Nederland, geopend.

Er komt een aquapark met een parcours waarop bezoekers kunnen glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kunnen worden vanaf de blob. De topattractie, een waterschans, moet zorgen voor een adrenalinekick voor de echte waaghalzen.

Ook zijn er trampoline, waar de bezoekers zacht landen in een Bigairbag. Voor de kleinste bezoekers komt er een obstacle playground.

Blikvanger

Volgens initiatiefnemer Roger Langenbach is de waterschans de blikvanger en de grootste van Nederland. ‘Je begint op het eerste niveau en werkt toe naar de hoogste schans van 11 meter hoog. Schansspringen is een sport, instructeurs leren de gasten in twee uur tijd om hier veilig vanaf te springen.’

Het waterpark is gelegen bij de stranden en het water van zwemplas `t Nije Hemelriek. Naast deze zwemplas is in 2017 ook recreatieplas `t Gasselterveld geopend.

De ingang van DX Adventurepark bereikt men via het strand van ’t Gasselterveld. Deze zomer gaan de deuren open, na ruim twee jaren voorbereidingen is onlangs met de bouw gestart. Het park gaat in juli van dit jaar open.