Brian op de Dijk: ‘De Confrontatie II is zeker niet mijn laatste film’

​Het Portret - Elke week portretteert Maurice Vos in beeld en woord een bijzondere man of vrouw uit Assen of omgeving. Deze week: Brian op de Dijk.

Naam: Brian op de Dijk

Geboorteplaats: Annen

Woonplaats: Assen

Beroep: Celebrity journalist, presentator en filmmaker

‘Ik werd op een ochtend wakker en moest even bijkomen. Wat had ik zojuist gedroomd? Wauw! Ik heb mijn droom gelijk uitgetikt en wilde daar iets mee doen. Dat werd mijn eerste film: ‘De Confrontatie’.

Met mijn eigen bedrijf VIPS TV maakte ik al wel videoclips, reportages en bedrijfsfilms, maar ik had nog nooit een film gemaakt. Via mijn opleiding zocht ik hulp, ook familie en vrienden hielpen mee. Acteurs zocht ik via forums en via Facebook. Iedereen werkte vrijwillig mee. Zelf stak ik er wel redelijk veel spaargeld in, maar ik vond het belangrijk om een goed resultaat te bereiken en om iedereen op de set goed te verzorgen.

Na de première van De Confrontatie kregen we veel mooie reacties, én de vraag of er een deel twee zou komen. Na enige tijd besloot ik dit te doen, deels met dezelfde mensen en nu met sponsoren. Ik heb het maatschappelijke thema pesten in de film verwerkt en daarmee onbewust ook mijn eigen verhaal.

De première van De Confrontatie II was afgelopen oktober in Utrecht. Ik maak nu een tour langs middelbare scholen door heel Nederland om de film te laten zien en mijn verhaal te vertellen. Op zaterdag 17 maart draait de film nog één keer in De Nieuwe Kolk in Assen.

Het mooie aan het maken van films is dat je zelf iets bedenkt, schrijft en tot leven brengt. Extra gaaf is het dat je mensen niet alleen entertaint met je film maar dat je ook een boodschap over kunt brengen en mensen daarmee kunt raken of helpen.

De Confrontatie II is zeker niet mijn laatste film. Of Hollywood een doel moet zijn weet ik niet, maar zolang ik er plezier aan beleef en mensen kan raken, entertainen of helpen zie ik wel waar het mij brengt.’