Zelf aan de slag met energiebesparing bij Duurzaamheidscentrum

Assen - In het Duurzaamheidscentrum Assen kun je op zondag 25 februari je licht opsteken over duurzaam bouwen en andere manieren om bewust om te gaan met energie. Hoe isoleer je het best? Waar kan jij energie besparen?

Ook wordt er informatie gegeven over ecologische bouwmaterialen en passief bouwen (gebruik maken van warmtewinning ín huis). Volwassenen kunnen meespelen in een Energygame of met het virtuele programma Windplanner te weten komen hoe het eruit ziet als er een windmolen in je eigen straat zou staan. Voor kinderen is er onder andere een energieke speurtocht rond kinderboerderij De Hofstede en een knutselactiviteit waar ze zelf experimenteren met windenergie.

Energieadvies

De energiemarkt is gratis en kan je zelfs een kortingsbon voor energieadvies voor je eigen woning t.w.v. 250 euro opleveren. Met dit advies kun je nagaan hoe energiezuinig uw woning is en hoe u dat verder kunt verbeteren. De bon voor het aanvragen van dit advies is verkrijgbaar op de Energiemarkt. De spelregels zijn te vinden op www.drentsenergieloket.nl