Basisteam Basisinkomen Assen ‘kraakt’ rotonde Overcingellaan

​Assen - Het Basisteam Basisinkomen Assen heeft woensdag de rotonde Overcingellaan ‘gekraakt’ en daar een bord geplaatst om het basisinkomen onder de aandacht van het passerende verkeer te brengen.

Het Basisteam is al meer dan een jaar bezig een rotonde te adopteren van de gemeente Assen, maar het komt maar volgens het team niet verder. ‘In eerste instantie was de adoptie van de rotonde bij de afrit van A28 bij Kloosterveen zo goed als rond , maar toen kwam er een nieuwe ambtenaar en was alles weer van de baan en kon het Basisteam weer opnieuw beginnen.’

De betreffende rotonde was nu ineens niet meer beschikbaar voor het Basisteam.  ‘Een fikse teleurstelling.’

Zoektocht

Er werd een zoektocht gestart naar een nieuwe rotonde, maar de ambtelijke molens malen volgens het team uiterst langzaam. ‘We zijn het nu meer dan zat en hebben het heft in eigen handen genomen.’

Dus was woensdagmorgen een degelatie van het Basisteam, gewapend met grondboor, palen, borden en een voorhamer, druk in de weer bij de nieuwe rotonde aan de Overcingellaan ter hoogte van de Pelikaanstraat-Port Natalweg. De zogenaamde ovonde.

Maat vol

Het Basisteam heeft voorlopig twee borden geplaats om naar de gemeente het signaal af te geven dat de maat vol is. ‘Wij gaan ervan uit dat de gemeente de actie alsnog legaliseert, zodat men ook snel de andere borden op deze rotonde kwijt kan en het onderhoud ter hand kan nemen.’ Het Basisteam heft al contact met een Asser hoveniersbedrijf daarover.