Onderhoud Asser natuur blijft in handen van gemeente

Assen – Het onderhoud van de Asser bossen en overige natuur blijft in handen van de gemeente Assen. Tot dat besluit kwam de gemeenteraad donderdagavond tijdens de begrotingsbehandeling.

Het college wilde het onderhoud overhevelen naar een andere partij, om zo zelf onderhoudskosten te besparen. Onder meer de SP diende daar echter een motie over in. SP-fractievoorzitter Jan Broekema liet weten dat Assen trots moet zijn om haar groen, en dat het een kerntaak is van de gemeente om dit zelf te onderhouden en dat dit niet moet worden overgedragen en overgelaten aan een ander.

Niet in uitverkoop

Wethouder Ruud Wiersema benadrukte dat het groen beslist niet in de uitverkoop wordt gedaan, maar het onderhoud alleen maar te willen waarborgen en dat nog naar een juiste formule werd gezocht, verpakt in een nieuw raadsvoorstel nadat het oorspronkelijke ‘verkoopvoorstel’ was ingetrokken. ‘Wacht daarom nog even met een motie, in afwachting van dat nieuwe voorstel.’

De raad was verdeeld en vroeg om een hoofdelijke stemming. Met het kleinst mogelijke verschil (16-15) werd de motie van de SP aangenomen, de Asser natuur gaat dus in geen enkele vorm in de verkoop.

Tekst: Robbert Willemsen