‘Brillen tot achter de voordeur’

‘Met Brilaanhuisassen verzorgen we huisbezoeken voor mensen die graag een oogmeting willen maar niet in de gelegenheid zijn om naar onze zaak te komen of voor het gemak kiezen’, vertellen Marlous en Hans Winter.

Zo hebben ze toch vanuit huis een oogmeting door een gediplomeerd opticien, kunnen ze kiezen uit de mooiste monturen en hebben vaak binnen een dag al een afspraak. Brilaanhuisassen is het verlengstuk van See and Watch in Winkelcentrum Marsdijk. ‘Onze brillenwinkel en de brilaanhuis-service versterken elkaar.’

Meetapparatuur aan huis

Zowel bij zorghuizen en gewoon bij de mensen thuis; de opticien rijdt zijn meetapparatuur en monturen met plezier naar de klant toe. ‘We doen dit al jaren in Assen en de directe regio. Het is dankbaar werk omdat je op deze manier klanten ook weer goed kan laten zien. Met onze eigen meetapparatuur kunnen we in een vertrouwde omgeving een volledig oogonderzoek verzorgen.’ Naast de huisbezoeken is brilaanhuisassen ook inzetbaar voor het  bedrijfsleven. ‘We zien dat brillen in het bedrijfsleven ook van belang zijn. Denk aan  beeldschermbrillen voor het computerwerk. Maar we bieden ook keuze in verschillende veiligheidsbrillen van Proteye.'

Uitgeruste ogen

Met ruim 25 jaar ervaring in het vak ontdekt het koppel ook veel veranderingen in het zien. ‘Een verandering is bijvoorbeeld het veelvuldig gebruik van iPads, smartphones en laptops’, zegt Marlous. ‘De beeldschermen zorgen voor een schadelijke straling waardoor onder andere de aanmaak van melatonine wordt verstoord. Wij zijn de enige leverancier in Assen van Lutina-glazen. Lutina-glazen filteren de schadelijke straling en zorgen dat de ogen beter zijn beschermd en uitgerust.’ Denk hierbij vooral ook aan kwetsbare kinderogen.

Perfect zien

Een andere verandering is de komst van de OptikamPad. Dit is een module die door middel van een iPad en opzet frame op tien criteria meet waarmee exact kan worden afgeleid hoe iemand kijkt. ‘Zo krijg je glazen die echt persoonlijk zijn aangepast. De meeste brildragers kennen het puntjessysteem om te bepalen waar de pupil precies zit. Dit is veel minder nauwkeurig dan met de OptikamPad. Door middel van verschillende meetpunten bepalen we hoe iemand zijn ooggedrag is en waar het kijkgedeelte voor veraf en lezen exact in het glas moet zitten. ‘Zo kunnen we goed zien nog nauwkeuriger maken’, aldus Hans.

www.brilaanhuisassen.nl                                       Bel gerust voor een afspraak
www.seeandwatch.nl                                     0592 370050