Assenaar Brian op de Dijk komt met tweede bioscoopfilm over pesten

Assen - Brian op de Dijk (24) uit Assen komt met een tweede bioscoopfilm, 'De Confrontatie II'. De film heeft pesten op middelbare scholen als thema.

Zaterdag 16 september gaat de film in première in Pathé Cinemec in Utrecht. Na deze voorstelling maakt de film een tour langs bioscopen en middelbare scholen.

Brian op de Dijk is eigenaar van het Asser mediabedrijf vipstv. Hij maakt onder meer reportages en vlogs met bekende Nederlanders. Zijn eerste bioscoopfilm,  'De Confrontatie', draaide in 2015 in vijf Nederlandse bioscopen. Dat verhaal ging over adoptie en hoe het personage Joost Veldhuis zijn tweelingbroer vond.

De tweede film is een vervolg daarop, met keuzes maken in de pubertijd en 'pesten' op school als centraal thema. Want helpt Joost een gepeste jongen, met het risico zelf gepest te worden? Daarbij zijn ook opnames gemaakt op locatie in Assen.

De filmprojecten van Brian zijn zonder budget gemaakt, de acteurs en andere betrokkenen deden belangeloos mee. Overige kosten werden betaald door sponsoren.